Wat is IPTV?

Bij IPTV wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd IP protocol. Dus je kijkt niet op de traditionele manier televisie waarbij normaal gesproken het televisiesignaal ontvangen wordt door bijvoorbeeld COAX kabels of glasvezel. IPTV wordt vaak gebruikt door dezelfde providers, maar dan op een afgeschermd netwerk die losstaat van het internet. In sommige gevallen wordt er wel gebruik gemaakt van het internet, maar deze moet je dan met een kabel aansluiten.

Is IPTV legaal?

Ja, dat is het op zich wel. Omdat er geen rechten worden betaald voor de zenders die je ontvangt en kijk je deze dus illegaal. Omdat jij als gebruiker door de wet gezien wordt als heler, kan het maar zo zijn dat er een opsporingsambtenaar bij je op de stoep staat. Echter zijn er in Nederland nog geen opsporingsambtenaren waargenomen. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Wat heb je nodig?

Je hebt een provider nodig die signalen uitzend. Dat zijn nu voornamelijk ADSL en glasvezel providers. Daarnaast heb je ook een special decoder nodig die je ook bij normale digitale televisie hebt. Deze speciale decoders worden normaal gesproken meestal door de provider zelf gemaakt omdat hier simpelweg behoorlijk wat maatwerk inzit. Meestal wordt in de meterkast een ADSL of glasvezelmodem geplaatst. Normaal gesproken zit er op dat modem 1 aansluiting voor internet en 1 aansluiting voor je IPTV. Door je speciale decoder aan te sluiten op een netwerkkabel kun je nu televisie kijken.

Hoeveel zenders ontvang ik ?

Het aantal televisiezenders dat je kunt kijken met IPTV is in principe onbeperkt, maar net als andere vormen van televisie kijken bepaald de aanbieder welke zenders en wel of niet worden doorgestuurd. Bij IPTV is het niet van toepassing dat er een limiet wordt ingesteld zoals bij kabelproviders vaak wel het geval is vanwege de capaciteit.

×

Merhaba!

WhatsApp'ta sohbet etmek için aşağıdaki temsilcilerimizden birini tıklayın

× Satiş ve Destek